Villa Maria

Villa Maria

torstai 28. tammikuuta 2016

Ompeluhuoneen siivous

Olen jo toista vuotta hankkinut ompeluhuoneen siivousta. Imuroin sen kyllä joka viikko, mutta se roinamäärä ompelupöydällä, tuolienkarmeilla, lipaston päällä, lattialla, kangaskaapista puhumattakaan. Viime viikolla sitten aloitin.


Tässä kangaskaappini ennen siivousta. Kaikki tursuilee ja mitään ei löydä.


Ostin sitten Ikeasta viisi koria kiskoilla ja järkkäilin kankaat niihin. Hieman on vielä projekti kesken ylähyllyillä, jossa on trikoot, mutta kyllä nuokin hyllyt vielä pöyhin.

Pitsit laitoin oorninkiin väreittäin näihin laatikoihin. Valkoiset omaansa ja pellavaiset ja beiget omaansa. Myös vetoketjut päätyivät yhteen laatikkoon ja sitten yksi laatikko sitä sun tätä, nimellä 'Hööriä'. Pellavaisessa pussukassa on tarranauhat ja vielä tarvitsisin yhden pussukan pallonauhalle. Kyllä se tästä.


Vanha lapsuuden Singerini vaihtoi toiselle seinälle ja siihen museoin nukkeni Lenitan 52:n vuoden takaa ja tietysti Lenitalla on Tarva sylissään. Mites muuten.
Löytyy myös vanha puinen mittakeppi ja sukkula Veenukseen. Hih!
Sinkkiset lyhdyt päätyivät polkimelle alakertaan.
Voi voi kun on tuttu paikka tuo ompelukoneen alunen. Siellä vietin lapsuuteni kun äiti ompeli vaatteemme ja hyräili hiljalleen. Minä prätkytin pahvilla siihen pyörään.

Aika tyytyväinen alan olla näkymään.  Pientä säätöä vielä.

Muutama paperi- ja lehtinippu setvimättä, pari laatikollista kaikenmaailman härpäkkää jolle pitäis löytää paikka. Myös pari lokerikkoa vapautui kun ostin ompelupöytään pukkijalat.  Jos lokerikot ei päädy tyttären huusholliin, myyn ne pois. 
Pian pääsee sitten ompelupuuhiin. Herkullisia kankaita piti ostaa vielä lisää. Laitan kuvaa sitten kun saan jotakin valmiiksi.

Nyt jatkan imurointia ja sen jälkeen saunan lämpöön.  Heippatirallaa.

                                                                       -p-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti