Villa Maria

Villa Maria

maanantai 27. elokuuta 2012

Nämä puuttuiKuinka ollakkaan ihan vaan poikkesin lempikirppikselleni...

Löytyi tämä ihastuttava vanha alumiininen vesikuuppa löylynheittoon kolmella eurolla.

Tuli lapsuus mieleen.  Sauna jokirannassa.  Talvella ei tehty polkua.  Isä laitto huopikkaat jalkaan ja astui aina vanhoihin jalanjälkiin.  Minut kääräistiin vilttiin ja isä kantoi sylissään.  Oli jo täysi pimeys, mutta äiti väänsi katkasijasta "taka valot".  Taivas oli täynnä tähtiä ja lumi narskui.  Isä oli voimakas.

Saunassa vanha sinkitty peltipunkka, tosin meilläpäin sitä kutsuttiin paljuksi.  Sellainen jonka toinen pääty oli toista korkeampi ja siinä korkeammassa päässä oli pyöreä kahva.

Siihen isä tai äiti teki veden ja oli kiva polskutella.  Vuosien saatossa palju alkoi vuotaa  -  mutta ei hätää, isä paikkasi sen kätevästi jollakin kitillä ja siinä samaisessa paljussa kylvetettiin vielä pikkusiskokin.Ei voi olla totta!  "Ennen pantiin mirri multaan, nyt se pannaan Suvikultaan"  mainosti vanha mainos margariiniä.  Näillä pystyy sitä Suvikultaa sulattamaan.  Pari euroa kappale ja sopivat emali-astia-kokoelmaani kuin sialle ottatukka.  Näette koko kokoelman myöhemmin.  Tulette hämmästymään! :)

-P- 

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita löytöjä!

    Tuo mainoksen iskulause on kyllä karu :D Muistan kuulleeni saman isäni sanomana, mutta olin jo unohtanut sen :D

    VastaaPoista
  2. Niin sitä vanhoja asioita pyyhkiytyy mielestä ja jostakin ne sitten putkahtaa esiin...

    VastaaPoista